Datorhjälp hemma

Låter din dator mer som en dammsugare, eller rent av en jumbojet som gör sig redo för att lyfta, än som en dator? Oavsett vilka bakomliggande orsaker som gör att din dator ställer till problem för dig finns datorhjälp att få.

Toppen, att möjligheten finns till snabb hjälp på ett smidigt sätt.

Leif Karlsson

Datorn är idag ett viktigt kommunikationsverktyg i var mans hem och de allra flesta av oss har en eller flera gånger drabbats av någon form av datorproblem. De komponenter som sitter i dagens datorer är byggda för att hålla i flera år. Det är sällan hårdvaran som gör att datorn känns gammal och sliten, utan det är snarare så att våra datorer inte underhålls i tillräckligt hög grad och att vi ofta slarvar med att uppdatera dess mjukvara.

Du behöver inte oroa dig för att det är du som använder datorn på fel sätt, utan det kan finnas många olika anledningar till att datorn är långsam eller låter onormalt högt. Genom att kalla in bra datorhjälp kan du se ifall det kryllar av skadlig programvara som spionprogram och virus i datorn. Sådant kan göra den seg och mer eller mindre oanvändbar.


Boka datorhjälp hemma

Läs även: IT-hjälp för privatpersoner

Vanliga typer av datorhjälp som efterfrågas

Det finns många olika anledningar till att människor runt om i landet väljer att ta hjälp av professionell datorsupport för att avhjälpa problem. Dessa är bara några exempel på de problem som vi kan avhjälpa:

 • Datorn är långsam och upplevs som seg
 • Datorn startar inte alls
 • Kringutrustning som exempelvis mus eller tangentbord fungerar inte
 • Det går inte att skriva ut
 • De utskrifter som kommer ut ur skrivaren är blanka
 • Få hjälp att uppgradera till Windows 10
 • Få hjälp att installera en äldre skrivare på dator som kör Windows 8

Felsökning av dator och datorhjälp

Om du behöver hjälp med en eller flera av ovanstående saker behöver du inte oroa dig! Genom att boka en Servitant via vår webbplats får du den datorhjälp du så väl behöver. Det enda du behöver göra är att lämna en beskrivning av problemet eller vad du vill ha åtgärdat och boka en tid som passar dig. Servitanten kommer sedan att besöka dig på utsatt tid och hjälpa dig med datorn.

Betalar för tjänsten gör du på det sätt du själv föredrar; du kan registrera ditt kreditkort hos oss och pengarna dras i sådana fall från ditt kort efter att du har godkänt arbetet. Du kan även välja att betala med Swish eller med faktura efter kreditkontroll, mot en faktureringsavgift.

Läs även: Datorhjälp i Malmö, Lund, Trelleborg och Svedala

Detta kan vi hjälpa dig med

Detta är ett litet axplock av de tjänster vi kan erbjuda dig när det gäller datorhjälp och hjälp med annan IT-utrustning:

 • Felsökning av dator
 • Uppgradering av operativsystem (Windows eller Mac)
 • Optimering av långsam dator, för att göra datorn snabbare
 • Förändringar av datorns hårdvara såsom installation av hårddisk, minne och andra komponenter samt kringutrustning
 • Installation och konfigurering av nyinköpt dator
 • Flytt av bilder och andra filer mellan PC och Mac
 • Borttagning av skadlig kod såsom virus, spionprogram och liknande

Om du behöver hjälp med någonting helt annat när det gäller datorsupport eller har problem med någon annan IT-utrustning kommer vi naturligtvis till undsättning. Datorer är pålitliga maskiner när de fungerar som de ska, men kan lätt bli oberäkneliga när antingen hårdvaran eller mjukvaran ställer till med problem.


Boka datorhjälp hemma

Andra problem vi kan åtgärda åt dig

Du kanske upplever den så kallade blå dödsskärmen, på engelska kallad blue screen of death (BSOD). Den är tyvärr ingen ovanlig syn på datorer som kör operativsystemet Windows och den kan lätt skrämma slag på de flesta vanliga datoranvändare. Ett annat vanligt problem som många av oss stöter på emellanåt, är att programmen plötsligt är segare än de brukar vara. Det finns flera olika möjliga orsaker till detta, bland annat problem kopplade till operativsystemet eller ett visst program. Det kan också vara så att operativsystemet behöver uppdateras eller att hårddiskutrymmet på datorn börjar ta slut.

Läs även: Byt ut städerskan mot personlig tekniker

Ibland kan man också stöta på ett problem i form av program som vägrar att överhuvudtaget installeras. Även i detta fall kan problemet bero på att utrymmet på hårddisken är för litet och att den då måste rensas. Datorprogram kan också börja bete sig på ett onormalt sätt, till exempel att marginalen i ditt textdokument har försvunnit. Även om programmet påstår att den finns där och utskrifterna ser ut som de ska, kan du inte se marginalen i ditt ordbehandlingsprogram. Det finns många sätt på vilka program kan skapa huvudbry för dig som användare.

När olyckan är framme eller datorn försöker spela dig ett spratt, är det skönt att veta att det finns professionell hjälp att få i form av en Servitant!

Toppen, att möjligheten finns till snabb hjälp på ett smidigt sätt.

Leif Karlsson

Relaterade tjänster