Datorhjälp i Malmö, Lund, Trelleborg och Svedala

27 Feb 2017

När du sitter och arbetar med ett skolarbete eller någonting arbetsrelaterat har du ofta en tight deadline som du måste hålla. Du har då inte råd med tekniska problem som att datorn inte startar eller inte fungerar som den ska. Denna typ av problem kan uppstå när som helst och helt utan förvarning, och när det sker vållar det användaren stora bekymmer och besvär.

Det är här Servitant kommer in i bilden. Våra erfarna och kunniga servitanter kan ge dig teknisk support på plats i ditt hem. När du behöver datorhjälp i Malmö/Lund/Trelleborg/Svedala behöver du bara besöka vår webbplats eller skicka ett mail för att boka en servitant. Givetvis kan du också ringa oss under vardagar för att göra din bokning. Det vore ju tragikomiskt om vi endast erbjöd möjligheten att boka via nätet och du således inte kunde få hjälp med dina datorproblem.

Läs även: Datorhjälp hemma

Så kan du rädda data från en trasig eller rensad hårddisk

Om du har viktig information på en hårddisk men inte kan komma åt den på grund av att hårddisken har gått sönder eller rensats finns det oftast ingen anledning till panik. I många fall går det faktiskt att se vad som finns på hårddisken och föra över denna information till ett annat lagringsmedia.

Steg 1

Det första du bör göra är att säkerställa att du har de verktyg som krävs för att avlägsna hårddisken och på ett säkert sätt ansluta den till en annan dator. Enklast är om du har en hårddiskdocka med USB-anslutning. Undersök enheten för att se om den verkar vara fysiskt skadad. Om hårddisken ser okej ut och du har de verktyg som krävs för att ansluta den till din dator kan du gå vidare till nästa steg.

Läs även: Support för det digitala hemmet

Steg 2

Innan du går vidare bör du dock se till att ditt antivirusprogram är uppdaterat. Du vill inte riskera att smitta din dator med eventuell skadlig programvara från den skadade hårddisken. Installera ett återställningsprogram såsom TestDisk (finns gratis till Windows, Mac och Linux) eller en Linuxdistribution som kan köras från en CD-skiva eller ett USB-minne. Med någon av dessa metoder bör du kunna återställa din förlorade information. Om hårddisken är fysiskt trasig eller rensad och överskriven, eller om ingenting annat fungerar, kan du behöva professionell hjälp för att rädda din data.


Relaterad tjänst