IT-hjälp för privatpersoner

6 Mar 2017

Det blir allt vanligare med IT-hjälp för privatpersoner i Sverige. På andra sidan Atlanten är detta fenomen betydligt vanligare, men vi märker att det blir vanligare med IT-support för privatpersoner även här hemma i Sverige.

Vi tillhandahåller IT-support för privatpersoner på plats och kan bland annat hjälpa dig att:

Läs även: Support för det digitala hemmet

Så kan du snabba upp din sega dator

En vanlig typ av IT-hjälp som privatpersoner efterfrågar är att få hjälp med en ofta lite äldre dator som plötsligt verkar ha förlorat sin livslust. Den en gång så snabba och användbara datorn har med tiden förvandlats till en stor tegelsten som du knappt kan kolla mailen på utan att förlora humöret. Håll dig bara lugn och läs igenom våra råd så kan du säkert få liv i “Gamla Bettan” igen.

Läs även: Datorhjälp hemma

Håll utkik efter resurskrävande processer

Det kan vara så att din dator upplevs som seg på grund av att en viss process stjäl oskäligt stora resurser från datorns processor och/eller RAM-minne (arbetsminne). För att ta reda på hur det ligger till kan du högerklicka på aktivitetsfältet och öppna processhanteraren. Klicka på fliken “Processer” och titta i kolumnen för CPU (processor) om någon enskild process använder en stor andel av processorkraften. Om så är fallet kan du avsluta processen genom att klicka på knappen under rutan där alla processer visas. Du kan också växla över till fliken “Minne” och på samma sätt undersöka om en process använder väldigt mycket arbetsminne.

Rensa program som automatiskt startar

När Windows laddas startas per automatik flera olika program förutom själva operativsystemet. Vissa av dessa kan ibland vara helt onödiga och göra din dator seg. Klicka på startknappen (och sedan “Kör” om du använder Windows XP), skriv “msconfig” (utan citationstecken) och tryck på enter-tangenten. När rutan “Systemkonfigurering” kommer upp klickar du på fliken “Uppstart”. Där kan du sedan börja bocka av olika program för att förhindra dem från att starta. Om du använder Windows 8 kan du högerklicka på aktivitetsfältet och sedan välja uppstartshanteraren.


Relaterad tjänst