Nätverk och internet

Trådlösa nätverk har flera fördelar jämfört med trådbundna nätverk, inte minst att du slipper alla kablar. Säkerheten kan dock utgöra en akilleshäl i ditt wi-fi och ge obehöriga åtkomst till ditt nätverk. Känner du dig orolig för att utomstående ska kunna ansluta till ditt trådlösa nätverk? Kommer du inte ut på nätet överhuvudtaget eller upplever du att internetanslutningen är väldigt seg? Boka en Servitant.

Kan varmt rekommenderas, vi är helnöjda!

Eva, Höllviken

I dagens moderna samhälle där vi är väldigt beroende av att ständigt vara uppkopplade mot vår omvärld, är något av det mest frustrerande vi kan uppleva när internet eller vårt trådlösa nätverk är segt eller inte fungerar alls. Att alltid vara uppkopplad är för de flesta av oss en självklarhet och vi förlitar oss på internet för att utföra flera sysslor i vardagen. Vi betalar räkningar, ringer, kommunicerar via text, tittar på film och TV, spelar spel och umgås på nätet.

Läs även: Trådlöst nätverk hemma

Om du jobbar hemifrån känner du till att en internetuppkoppling som inte fungerar eller en skrivare som bråkar kan förstöra hela din arbetsdag. När den moderna tekniken strular kan den kosta dig pengar i form av förlorad arbetstid, eller göra att du inte hinner förbereda den där viktiga presentationen.

Genom att boka en Servitant kan du få ordning på de problem som gör att din internetuppkoppling och/eller ditt nätverk inte fungerar som de ska. Vi erbjuder professionell och kostnadseffektiv hjälp som du kan anlita när det passar dig.

Vanliga problem med nätverk och internet

Det finns många olika problem som kan uppstå i ditt trådlösa eller trådbundna nätverk, samt med din internetuppkoppling, bland annat följande:

 • Du saknar åtkomst till internet
 • Du vill skydda ditt trådlösa nätverk från åtkomst av obehöriga
 • Du vill kunna göra utskrifter från alla dina digitala enheter
 • Du kan inte ansluta din skrivare till ditt trådlösa eller trådbundna nätverk
 • Du kan inte ansluta till dina andra digitala enheter
 • Du kan inte dela dina dokument och mappar med andra datorer i hemmanätverket

Om du känner igen dig i något av ovanstående scenarier, eller om du har helt andra problem med internet eller ditt nätverk, kan du vara lugn. Vi kan hjälpa dig! Boka en Servitant så kommer vi hem till dig och utför alla installationer som krävs för att du ska kunna använda ditt nätverk och din internetuppkoppling till fullo. Vi gör alla inställningar som är nödvändiga för att din tekniska utrustning ska fungera optimalt.

Orsakerna till att du har problem med din internanslutning eller ditt nätverk kan vara flera. Det kan till exempel röra sig om att din router ställer till med problem. Om routern inte startar kan det vara så att dess nätadapter är trasig, vilket gör att den behöver bytas ut. Om routern startar finns det flera olika lampor på den som indikerar vad som fungerar eller inte fungerar. Ibland kan routern behöva startas om eller återställas för att därefter fungera som den ska.

Ibland kan det till och med krävas att routerns så kallade firmware, vilket är den mjukvara som driver den, uppdateras. I vissa fall kan det vara så enkelt som att klicka på en uppdatera-knapp i routerns administrationspanel, men i andra fall kan det krävas att du laddar ner och installerar mjukvaran manuellt. Om du inte har gjort detta tidigare kan det vara en komplicerad process och installeras den inte på korrekt sätt kan routern bli obrukbar.

Störningar från andra nätverk och enheter

Ett vanligt problem med trådlösa nätverk, i synnerhet om du bor i ett tätbefolkat bostadsområde, är att det finns många routrar och annan trådlös utrustning som sänder på de olika kanalerna. Det finns trots allt ett begränsat antal kanaler, vilket gör att det i sådana situationer kan bli svårt att hitta en ledig kanal för din router.

Läs även: Hjälp med WiFi hemma

Det resulterar därför i störningar mellan de olika trådlösa enheterna som skickar ut signaler till höger och vänster. Genom att göra en analys av vilka enheter som sänder på vilka kanaler, kan du förhoppningsvis hitta en kanal som fungerar bättre för din router. Att använda routerns automatiska inställning för kanaler är inte alltid en bra idé.

Detta kan vi hjälpa dig med

Några exempel på de tjänster vi kan utföra på nätverk och internetrelaterade tjänster åt våra kunder inkluderar dessa:

 • Felsökning och installation av internetanslutningar
 • Installation och av nätverksskrivare, nätverkshårddiskar och annan kringutrustning
 • Installation och konfigurering av routrar och brandväggar
 • Förstärkning av signalstyrkan i ditt trådlösa nätverk
 • Analyser av säkerheten i ditt nätverk

Vi kan också hjälpa till med många andra saker. Beskriv vad du behöver hjälp med så kommer vi hem till dig när det är lägligt för dig och åtgärdar dina problem!

Kan varmt rekommenderas, vi är helnöjda!

Eva, Höllviken

Relaterade tjänster