Hjälp med Mobilen

Många skulle förmodligen svara nej om de fick frågan huruvida de skulle klara sig utan sin mobil. Vi använder vår smartphone till allt: bankärenden, musik, visa bilder på tv och annan underhållning, appar som hjälper oss med träningen och andra delar av vardagen, kolla mejlen, skriva ut från mobilen, chatta och ta foton med kameran. Den tid då mobilen var till för att ringa och skicka SMS med, och kanske spela Snake eller Tetris, är lyckligtvis sedan länge förbi. Faktum är att många av oss knappt använder mobilen till att ringa telefonsamtal längre. I takt med att mobiltelefonens komponenter och den mobila tekniken har utvecklats, har också problem med mobilen tydligt ökat. När du behöver hjälp med din mobil kommer vi hem till dig och hjälper dig reda ut det hela.

Kan varmt rekommenderas, vi är helnöjda!

Eva, Höllviken

Mobilen är central för dig

Idag kan man skriva ut från sin mobil, visa bilder på TV och andra bildskärmar, och göra en hel rad med saker som var näst intill otänkbara för bara ett par år sedan. Eftersom mobilen har en så pass central roll i vår vardag, vårt arbete, ja till och med på vår fritid, har många av oss i princip hela sitt liv i mobilen. Det är där vi har vår e-post, internetbanken, vår favoritmusik, foton på familjemedlemmar, appar för nästan alla ändamål och funktioner som till exempel GPS-navigering.

Därför är det särskilt viktigt att mobilen fungerar och inte krånglar. Att lämna ifrån sig den ens en dag, eller ännu värre under ett par veckor, för att få den felsökt och reparerad är mer eller mindre otänkbart. Sedan ett antal år tillbaka har vi inte längre en mobil som alla personer i hushållet delar på, och ju fler mobiler, desto större risk att någon av dessa krånglar på ett eller annat sätt.

Vanliga problem med mobilen:

De problem som kan uppstå på dagens smartphones är många men dessa är några av de vanligaste:

 • Mobilen är seg, jag vill att den ska vara snabbare
 • Jag vill kunna överföra mina foton från mobilen till datorn
 • Jag vill kunna använda mobilens internetuppkoppling för att koppla upp datorn
 • Mobilen laddas inte trots att jag har anslutit den till laddsladden
 • Batteriet på min iPhone dör efter bara några timmar
 • Jag vill konfigurera ett eller flera mejlkonton i min mobil
 • Jag vill kunna visa bilder på TV:n
 • Jag vill kunna skriva ut från mobilen

Om du upplever något av ovanstående problem, eller om din mobil krånglar på något annat sätt, kan du ta det lugnt. Vi finns här för att hjälpa dig! Vi kommer hem till din bostad och hjälper dig att ställa in din mobil så den fungerar på det sätt som du önskar.

Detta kan vi hjälpa dig med

Nedan finner du ett axplock av de tjänster vi kan hjälpa dig med.

 • Vi uppdaterar och konfigurerar din mobil för användning med ditt hemmanätverk
 • Vi gör de inställningar som krävs för att dina foton ska säkerhetskopieras automatiskt
 • Vi tipsar om bra appar och vad som är viktigt att tänka på ur ett säkerhetsperspektiv
 • Vi konfigurerar dina mejlkonton så du kan kolla mejlen direkt i mobilen

Mobilt bredband hemma

Många av oss har idag mobilt bredband hemma, antingen som ett komplement till det fasta bredbandet eller som ett fullgott alternativ till en fast lina. Ett mobilt bredband kan du ta med dig när du är ute och reser, vilket är en av fördelarna jämfört med en fast uppkoppling. Det medför inte heller samma sladdhärvor som kan vara fallet med den fasta uppkopplingen, när kablar ska dras från de olika rummen till routern.

Det är dock viktigt att det mobila bredbandet installeras på rätt sätt, för att du ska få det att fungera. Du kanske har en 4G-router eller en dongel och inte vet hur du ska installera det hela. Instruktionerna i den medföljande manualen kanske är som rena grekiskan? Om du behöver hjälp med att konfigurera det mobila bredbandet, eller ställa in din mobil så den kan använda den mobila bredbandsuppkopplingen, hjälper vi dig gärna med det.

Skriv ut från mobil

Mobilen kan användas till så mycket mer än att spela spel och visa bilder på TV:n. Vill du kunna göra utskrifter utan att använda datorn? Skriv ut från din mobil! Med hjälp av en trådlös skrivare kan du skriva ut dokument och foton direkt från mobilen. Att installera en trådlös skrivare kan vara lite knepigare än att installera en traditionell sådan, men du kan ta det lugnt - vi hjälper dig att installera din trådlösa skrivare och konfigurera din mobil.

Foto: Shattered iPhone 4G, CC BY, Flickr.

Kan varmt rekommenderas, vi är helnöjda!

Eva, Höllviken

Relaterade tjänster