Kom igång med synkning av dina mobilfoton

8 Aug 2017

Ett problem som många mobilanvändare har är att de till exempel använder en Androidtelefon men samtidigt har en iPad hemma. Vissa av oss är tekniknördar och äger såväl en Androidtelefon som en iPhone. Om något av detta stämmer in på dig är du långt ifrån ensam! Men vad gör man med alla foton på Androidtelefonen - hur överför man enklast dessa till sin iPhone eller iPad?

Läs även: Hjälp med mobilen

Här visar vi hur du går tillväga för att synka dina foton mellan de bägge mobila operativsystemen! Om du behöver hjälp med att synka dina foton mellan olika enheter, eller har andra problem med din smartphone eller surfplatta som du vill lösa, kan du med fördel boka en Servitant!

Lösning 1: Synka foton manuellt via iTunes

Detta är en något föråldrad metod, och kräver lite manuellt arbete, men det är fortfarande en möjlig lösning.

  1. Koppla din Androidtelefon till din dator via en USB-kabel och kopiera filerna till din dator.

  2. Koppla din iPhone eller iPad till din dator och öppna iTunes. Gå till “Foton” i menyn och klicka i “Synka foton från” bredvid rullgardinsmenyn. Bläddra sedan fram den mapp på din dator där du vill spara bilderna från Androidtelefonen.

  3. Klicka på knappen nere i högra hörnet för att synka fotona till din iPhone eller iPad. Dina foton kommer att hamna i ett nytt album.

Läs även: Datorhjälp i hemmet

Lösning 2: Synka dina foton mellan Android och iOS

Om du på ett enkelt sätt vill överföra foton från Android till iOS är detta metoden för dig! Börja med att ladda ner Instashare-appen till såväl din Androidtelefon som till din iPhone eller iPad.

  1. Öppna Instashare-appen på din Androidtelefon. Säkerställ att du är ansluten till Wi-Fi och att bägge dina enheter är anslutna till samma nätverk. Du kan även använda dig av bluetooth, men överföringshastigheten kommer då vara lägre.

  2. Öppna bildgalleriet på Androidtelefonen och håll inne fingret på ett helt album eller på enskilda bilder som du vill överföra. Via “Dela”-knappen väljer du sedan Instashare.

  3. När Instashare-appen har öppnats och hittat din iOS-enhet klickar du på denna.

  4. Öppna slutsligen din IOS-enhet, klicka på “Tillåt” och dina foton kommer synkas till din iPad eller iPhone. Svårare än så är det inte!

Läs även: Borttagning av virus på Android-enhet