Vår datorsupport avhjälper vanliga datorproblem

26 Apr 2017

Det är lätt att känna sig frustrerad när datorn strular. Som tur är kan de flesta vanligt förekommande datorproblem lösas, och många gånger kan du avhjälpa problemen på egen hand. Innan du kastar din dator i soporna och köper en ny, bör du därför läsa igenom våra tips på hur du kan lösa många vanliga datorproblem. Du kan också kontakta vår datorsupport för att få handfast hjälp med att avhjälpa problemen.

Börja med att starta om din dator. De flesta av oss stänger sällan av våra datorer, utan försätter dem istället i vänteläge. Det kan gå flera veckor eller till och med månader innan datorn stängs av eller startas om. Därför kan det vara hög tid att du startar om din dator om den inte uppträder på det sätt du förväntar dig.

Uppdatering av program eller operativsystem

På samma sätt som vi ofta slarvar med att stänga av våra datorer, är det vanligt att man förvägrar sin dator de mjukvaruuppdateringar den så desperat behöver. När uppdaterade du senast mjukvaran i din dator? Föråldrad mjukvara är en vanlig orsak till datorproblem. Om du är osäker på hur du ska gå tillväga för att uppdatera ditt operativsystem, bör du dock kontakta vår datorsupport.

Läs även: Så kan du snabba upp din sega dator

Blå skärm

Om du plötsligt ser en blå skärm med vit text, har du drabbats av så kallad blåskärm. Detta inträffar inte längre lika ofta som det en gång gjorde, men det händer fortfarande och därför bör du veta vad du ska göra när det inträffar. Första gången det händer kan det räcka med att du startar om datorn och hoppas att alla dina viktiga filer har sparats på hårddisken. Om det fortsätter inträffa behöver du dock göra någonting åt det.

Läs även: Datorhjälp i hemmet

Förlorade filer

Genom att ha en rutin för backup av viktiga filer slipper du förlora viktig information. Om du trots allt har förlorat viktiga filer och inte har en backup, kan du göra följande:

  1. Kolla i papperskorgen. Om dina filer ligger där, högerklickar du och återställer dem.

  2. Om filerna inte ligger i papperskorgen, kan du använda ett program för återställning för att försöka återställa dessa. Är du osäker på hur du ska gå tillväga kan du kontakta vår datorsupport för att få hjälp med detta.


Relaterad tjänst