Fiber framdraget och installerat, vad nu?

2 Sep 2016

På Servitant har vi stött på denna fråga många gånger. I flera kommuner så har man aktivt drivit på ut rullning av bredband via fiber till hushållen. Detta är positivt och bidrar till att anpassa hushållen behov av snabb bred-bandsuppkoppling. Våra hem blir mer och mer beroende av fungerande bredband och vi köper fler tjänster som är till 100% beroende på att bredbandet alltid fungerar.

Men problemet vi hör från våra kunder är att man känner sig lite vilse efter att fiber är installerat och operatören har skickat första fakturan. Fungerar min gamla router? Hur får jag WIFI att fungera i hela huset? Rummet längst bort eller på ovanvåningen har ingen täckning, hur löser jag detta?

Läs även: Hjälp med Wifi hemma

Det kan ibland vara lite komplicerat att komma igång med ett nytt bredband. Oftast så innebär fiber att man får en betydligt större bredbands kapacitet och för att kunna dra nytta av detta måste vissa förändringar genomföras. Detta kanske inte alltid är så lätt? och man kanske har en föråldrande utrustning?

Läs även: Har du gått och blivit med fiber?

Vi på Servitant vill hjälpa er. Vi har bred erfarenhet av att installera och konfigurer trådlösa nätverk och kan även rekommendera den bästa utrustningen som är lämpligt för just dina behov. Vi kan även hjälpa er konfigu@rera och effektivisera användningen av dagens hemma applikationer som vi idag är beroende av, tex hur man konfigurerar ett familje-konto på Spotify så man slipper betala för flera konton..


Relaterad tjänst