Kom igång med din smart-TV

31 Oct 2017

Har du köpt en ny smart-TV men vet inte hur den fungerar? Behöver du hjälp att komma igång? Boka en servitant eller följ nedanstående steg för att släppa loss kraften i din nya TV!

En TV som kan ansluta till internet och köra program såsom en webbläsare, tjänster för videoströmning och liknande faller under kategorin smart-TV. Fler funktioner innebär ett högre pris, men på sistone har priset på dessa apparater sjunkit. För vissa användare kan dock dessa mer högteknologiska apparater till en början vara svåra att förstå sig på.

Koppla upp din smart-TV mot internet

Innan du kan använda din uppkopplade TV:s smarta funktioner, behöver apparaten anslutas till internet. Du kan antingen använda en trådad uppkoppling eller en trådlös sådan för att göra detta. När du har valt anslutningssätt (trådat eller trådlöst nätverk), följer du nedanstående steg för att ansluta din smart-TV till internet:

Anslut till ett nätverk med en trådad uppkoppling

Om din router och din TV befinner sig i närheten av varandra, kan du dra en kabel direkt från din dator till LAN-porten på baksidan av din TV. Om utrymmet mellan de bägge enheterna är större, finns det adaptrar som gör att du kan skicka routerns signal till TV:n via flera eluttag.

Anslut till ett nätverk med en trådlös uppkoppling

Innan du börjar behöver du ha lösenordet till routern till hands. Du hittar vanligtvis detta på baksidan av din router. De flesta smarta TV-apparater kommer be dig att koppla upp dig till ditt Wi-Fi när du för första gången installerar TV:n. Du kan även gå via TV:ns inställningar för att hitta detta alternativ.

Så här ansluter du till ditt Wi-Fi:

  1. Sök efter tillgängliga trådlösa nätverk och välj ditt Wi-Fi från listan.

  2. Skriv in lösenordet till ditt trådlösa nätverk.

  3. Tryck på OK och din TV kommer försöka ansluta till ditt nätverk.

Svårare än så är det inte att komma igång med en smart-TV! Om du ändå känner att du är i behov av assistans, kan du boka en Servitant för att få hjälp med installationen och även få lära dig hur din nya TV fungerar.

Hjälp med TV/Streaming - Servitant