Förbättra din smart-TV:s streamingkvalitet

13 Oct 2017

Få saker är lika frustrerande som när Netflix eller andra streamingtjänster buffrar medan du sträckkollar på din favoritserie eller njuter av en bra film. Om du upplever att olika streamingtjänster laddar sakta, pausar under uppspelning och ger dig en låg upplösning, är det inte nödvändigtvis att det är fel på streamingtjänsterna. Faktum är att det kan vara din internetuppkoppling som spökar.

Som tur är finns det vissa åtgärder du kan vidta för att förbättra denna. Ju snabbare internetuppkoppling, desto bättre streamingkvalitet är en tumregel som generellt sett gäller. Om du har andra problem med att streama på din smart-TV och vill ha hjälp med dessa, bör du boka en Servitant för att snabbt komma igång och streama.

Uppgradera din internetuppkoppling

Detta är den mest uppenbara lösningen på dina problem. När kontrollerade du senast vilka hastigheter din internetleverantör har att erbjuda? Det var förmodligen några år sedan och sedan dess har mycket hänt. Om du har möjlighet att uppgradera till fiberbredband kan detta göra underverk för din surfhastighet och streamingkvalitet!

För att streama i 4K behöver du ofta ha en internetuppkoppling med en hastighet på åtminstone 15 Mbit/sekund. Notera dock att detta är den hastighet som din smart-TV behöver för att streama med högsta kvalitet - om flera internetuppkopplade enheter används samtidigt i ditt hushåll behöver du en högre uppkopplingshastighet än så för att din TV ska kunna få den hastighet som den behöver.

Uppgradera din router

Din trådlösa router som du kanske till och med fick på köpet av din internetleverantör tillhör förmodligen inte toppskiktet på marknaden. På samma sätt som utvecklingen har gått framåt under de senaste åren vad gäller internetuppkopplingar, har även en hel del produktutveckling skett på marknaden för trådlösa routrar. Genom att köpa en bättre router kan du många gånger få ut mer av din internetuppkoppling - inte minst vad gäller stabilitet. En nyare och bättre router kommer sannolikt även ge dig bättre täckning och en bättre signal i hela bostaden. Notera att vissa nya routrar även är kompatibla med det snabbare 5 GHz- bandet, vilket är snabbare än det vanliga 2,4 GHz-bandet. Om du även har internetuppkopplade enheter som är kompatibla med 5 GHz-bandet, kommer du märka en stor skillnad genom att uppgradera till en router som kan använda bägge dessa frekvensband.

Läs även: Wifi hemma

Hjälp med TV/Streaming - Servitant