Datorsupport för alla behov

11 Apr 2017

Behovet av bra datorsupport är större än någonsin tidigare, i och med att vi allt mer förlitar oss på den moderna tekniken och är beroende av att den fungerar som det är tänkt. Datorsupport innefattar avhjälpning av en rad olika datorproblem såsom återställning av backup, rensning av antivirus och annan skadlig programvara, felsökning av dator som inte startar eller inte är lika snabb som förr m.m. Det kan också innebära att vi hjälper dig hålla din mjukvara uppdaterad eller visar hur du kan lagra filer och backuper i molnet.

Läs även: Support för det digitala hemmet

Mjukvaruuppdateringar

Alla människor är inte tekniskt lagda, vilket gör att vissa personer tycker det är svårt att uppdatera mjukvaran på datorn. Det kan också ta ganska lång tid för uppdateringarna att hämtas och installeras, i synnerhet om du uppgraderar eller installerar om operativsystemet. När du väl har satt i gång med uppdateringen behöver den generellt sett slutföras för att du ska kunna använda datorn på nytt. En ominstallation av operativsystemet som inte slutförs kan till exempel leda till att datorn inte fungerar överhuvudtaget. Om du tycker det är krångligt att uppdatera operativsystemet eller annan programvara på din dator, kan du via vår datorsupport få hjälp med detta.

Lagring i molnet och backup

Du har säkert läst på nyhetssajter om hur känslig information stulits efter att någon har glömt sin bärbara dator eller ett USB-minne på till exempel tåget. Trots att den moderna tekniken gör det möjligt för oss att lagra data i molnet, synkroniserar många människor denna data till sin dator. Det gör det möjligt för illvilliga personer att komma åt din personliga data utan att hacka sig in på ditt konto i molnet. Allt som behövs är tillgång till din laptop. Om du vill ha hjälp med att komma igång med lagring i molnet samt att säkerställa att din personliga data är säker, kan vår datorsupport hjälpa dig med detta.

Läs även: Byt ut städerskan mot en personlig tekniker

Förutom att lagra dokument och andra filer i molnet, kan du även spara stora backuper där. Genom att göra det har du alltid tillgång till en backup när olyckan är framme. Du behöver inte ens befinna dig i hemmet för att få tillgång till din backup, eftersom du alltid har tillgång till molnet oavsett var du befinner dig.