Därför fungerar inte ditt Wi-Fi

19 Jan 2018

Det finns flera möjliga orsaker till att din trådlösa internetuppkoppling inte fungerar, och det finns lika många åtgärder du kan vidta för att komma tillrätta med problemen. Du kan med fördel boka en Servitant för att få hjälp med ditt Wi-Fi, men du kan även försöka avhjälpa problemen själv genom att felsöka uppkopplingen. Nedan går vi igenom några vanliga problem och hur du löser dessa.

Wi-Fi är inte påslaget

Om du använder en bärbar dator, har den sannolikt en knapp med vilken du kan sätta på och stänga av din trådlösa uppkoppling. Säkerställ i sådana fall att ditt Wi-Fi är påslaget genom att leta efter en knapp med den välkända Wi-Fi- ikonen på, eller en lampa som indikerar huruvida din trådlösa uppkoppling är på- eller avslagen. Lampan ska generellt sett lysa gult eller grönt när Wi-Fi är på.

Säkerställ att routerns SSID och lösenord stämmer

Om du ser flera olika trådlösa nätverk, bör du säkerställa att du försöker ansluta till rätt nätverk. Kontrollera respektive nätverks SSID (routernamn) och att du har skrivit in rätt lösenord. Om du försöker ansluta till en grannes nätverk, eller har angett fel lösenord till din egen router, kommer du inte kunna koppla upp dig mot nätverket.

Kontrollera så internet fungerar

Om du kan ansluta till din trådlösa enhet men inte surfa på nätet, kan det vara så att internetuppkopplingen krånglar snarare än din dator. Använd en annan internetuppkopplad enhet för att kontrollera att internet fungerar, till exempel din smartphone eller surfplatta. Om internet fungerar på den enheten (när den är ansluten till samma Wi-Fi som din dator), är det troligtvis hos din dator problemet ligger.

Flytta routern eller datorn

Om din dator inte kan erhålla en stark signal från din trådlösa router, kan detta orsaka problem med uppkopplingen. För att försäkra dig om att detta inte är fallet, kan du flytta routern och ändra dess antenner. Om du har en bärbar dator, kan du även flytta denna närmare routern för att försöka avgöra huruvida det rör sig om ett signalproblem. Om ingenting ovan fungerar, kan det vara bra att känna till att Wi-Fi är ett av de områden som du kan få hjälp med av en Servitant!

Läs även: Wifi hemma

Wifi hemma - Servitant
Wifi hemma