Få bukt med fel 404

28 Mar 2017

Du har säkert stött på HTTP-statuskoden 404 när du har surfat omkring på nätet. Detta felmeddelande innebär att den sida du försökte visa inte kunde hittas på webbservern. Dessvärre är “404 - Sidan kunde inte hittas” ett felmeddelande som ofta dyker upp på sajter världen över. Vissa webbplatser har kreativt utformade 404-sidor, men helst av allt vill du ju se den sida du klickat dig fram till och inte en sida som informerar dig om att den inte kunde hittas.

Våra servitanter kan hjälpa dig med allt från problem med din internetuppkoppling eller ditt nätverk till datorproblem, mobilproblem och TV-streaming. Om orsaken till att du får felkod 404 när du besöker en webbsida finns på klientsidan och inte på servern, kan vi hjälpa dig att åtgärda problemet.

Fotocred: Oliver Tacke, CC-BY.

Detta kan du själv göra:

Tekniskt sett är fel 404 ett fel på klientsidan och inte serversidan, vilket innebär att du kan ha begått ett misstag genom att skriva in en felaktig adress i URL-fältet. Det kan också vara så att sidan har tagits bort eller flyttats utan att en omdirigering till den nya sidan har skapats. Detta kan du göra för att försöka åtgärda felet:


Relaterad tjänst